Antepostscriptum

Спокойной ночи, мужики

Posted on: 2011/03/13

Poate oare fi sedus un bărbat în cinci zile, fără a se recurge la mijloace trupeşti şi la sex? Eu cred că se poate şi mă bazez, în părerea mea, şi pe povestirea unui bărbat care a rămas îndrăgostit de o fată cu care a discutat două ore, pe timp de noapte, fără măcar s-o vadă bine, precum şi pe mărturisirea unui alt bărbat că a luat în căsătorie pe soţia sa după patru ore de discuţii pe telefon. Exemple s-ar mai găsi.
Anfisa Cehova şi Aliona Vodonaieva ne propun pe DTV showul Спокойной ночи, мужики, la care, participă patru fete, dintre care trei sunt cu pereche, şi un bărbat, a cărui scop e să ghicească care dintre fete e singură, rolul fetelor, respectiv, constînd în seducerea şi convingerea eroului principal că anume ea e singură. Toate acestea sub ochii soţului sau iubitului şi timp de cinci zile. Fata care este aleasă cîştigă o anumită sumă de bani. Desigur, mă îndoiesc de sincerele sentimente dintre perechile care vin să cîştige bani în acest mod, nu pot să înţeleg bărbaţii care au plăcere să fie înjosiţi în felul acesta, public, precum şi femeile care îşi etalează fesele în faţa unui bărbat străin, cu soţul după cortină. Dar, mă rog, oameni sunt de tot felul, dacă au venit înseamnă că au anumite scopuri, nu am intenţia să discut principiile lor morale. Altceva mi-a atras atenţia.
În majoritatea cazurilor, fetele care au venit fără pereche se comportă mai destoinic. S-ar părea că nu au ce pierde, dar în acelaşi timp nu merg prea departe, fiindcă probabil cîştigă la capitolul încredere în forţele proprii. Pe cînd fetele cu pereche se desfac, şi la propriu şi la figurat, să demonstreze calităţile lor de seducătoare, devenind uneori repulsive chiar. Nu mă îndoiesc de faptul că bărbatul care trebuie să aleagă între patru fete este mulţumit de asemenea comportament şi probabil pentru asta şi a venit (pe lîngă bani), dar oare chiar toată grandomania showului se reduce la sex? Dar să las bărbaţii, femeile mă miră mai mult. Judecînd după acest proiect, am impresia că femeile cu angajamente sunt nişte disperate, care vor să demonstreze pînă şi propriilor bărbaţi că sunt cu atît mai seducătoare cu cît sunt în pereche. O fi aşa, dar metodele… Cred că fetele contează pe faptul că instinctele primare biruie mai repede, dar în plină civilizaţie să recurgi la aşa metode arhaice, sub ochii lumii… Feminitatea se reduce la sexualitate?
Ca atare, ideea proiectului nu-i rea şi sărmana Anfisă încearcă să-i facă o filozofie aparte, dar participantele îi dau filozofia pe copcă, recurgînd la una şi aceeaşi metodă, vulgară şi amorală. Ar fi fost interesant de urmărit proiectul dacă ar fi fost interzise toate zbînţuilelile sexuale şi femeile ar avea posibilitatea să-şi pună în valoare restul calităţilor. Sunt convinsă că ar avea ce să arate şi ar fi fost destul de intrigant. Dar, desigur, ar fi venit alt fel de femei şi showul ar fi fost orientat la alt public, precum şi eroul principal ar fi fost ales cu alt intelect (nu de’alde Russel Proscurov).
Oricum, practica dovedeşte că eroul principal nu alege pe cea care prima s-a aruncat în pat sau care a mers cel mai departe, dar caută o anumită logică, analizează comportamentul asexual al fetelor şi totuşi, la fiece episod nou, fetele din nou şi din nou se se bagă sub el.
Şi chiar dacă e să se pună în valoare imaginaţia sexuală a fetelor, se pot face concursuri fără contact direct, ca, de exemplu, o sesiune de sex prin telefon poate ar fi fost mai puţin vulgară şi ar pune mai mult în valoare imaginaţia, spontanietatea improvizării şi senzualitatea fetei.
Pe de altă parte, pare a fi un proiect cu experimente psihologice, în care nişte oameni sunt aruncaţi într-o cuşcă şi li se permite să facă orice pentru ca să cîştige, analizîndu-se astfel poate mai mult reacţiile (iubiţilor) decît comportamentul (fetelor). Dar aşa, fără reguli de conduită, devine plictisitor şi previzibil: toate femelele se aruncă asupra masculului şi îl ling pînă acesta cedează.
Ca atare, nu ştiu ce m-a apucat să vorbesc despre asta, căci nu stă în firea mea să ţin lecţii de morală, ar fi fost de ajuns un status pe facebook care să arate aşa: „îmi place Anfisa Cehova”, căci la asta, de fapt, mă gîndeam, dar ştiţi, se mai întîmplă alunecări de gînduri. 🙂
Şi, în stilul ei: fetelor, dacă credeţi că nu aveţi nimic mai valoros decît sexapealul, şi puterea voastră de convingere stă numai între sînii şi picioarele voastre, atunci întradeavăr, de ce să-şi mai facă griji şi bătăi de cap bărbaţii ca să vă cucerească, astfel încît nu ne rămîne decît să le spunem: Спокойной ночи, мужики!

Anunțuri

3 Răspunsuri to "Спокойной ночи, мужики"

Vezi ca, din cate am inteles eu, ele nu trebuie atat sa-l seduca, cat sa-i demonstreze ca anume ea este cea fara pereche. Numai asa pot castiga suma ceea de bani, pentru care au intrat in joc. Respectiv, el le provoaca – ca sa vada cat de departe pot merge, reiesing bineinteles din idea ca una fara pereche va avea mai putine oprelisti, pentru ca nu o vede iubitul pe monitor in camera de alaturi, ci doa… o tara intreaga la televizor. 🙂

iar in general… pentru 5,000 de USD, care de fapt is 2,500 daca nu se castiga de un cuplu… prea putini bani pentru ce dai intr-un asemenea proiect.
Demi Moore in filmul cu propunerea indecenta macar a luat un milion.

asta vorbeam şi eu cu soţul – pre, prea puţin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Arhive

De vă e foame

%d blogeri au apreciat asta: