Antepostscriptum

Nu lăsa lucrul de azi pe mîine…

Posted on: 2011/03/13

Cu prosopul-turban pe cap am ieşit din baie cu gîndul să telefonez unei cunoscute să întreb o adresă. Mă îndrept spre dormitor să caut telefonul şi îmi aduc aminte că îl lăsasem în bucătărie.
În bucătărie văd vesela pe care o spălasem şi era deja uscată. Şi pentru că sunt fată harnică şi nu las lucrul de azi pe mîine, împrăştii vesela uscată pe la locul ei.
Îmi iau telefonul şi mă gîndesc că iată acum o să sun. Pe drum spre pat mă gîndesc să-mi scot ştergarul de pe cap ca să nu mă încurce şi pornesc spre baie ca să-l pun la loc.
În baie, pun prosopul la loc şi dau de ciorăpeii Ralucăi pe care am uitat să-i pun la coşul cu rufe. Conştiincioasă de felul meu, iau ciorapii şi-i duc la coş. Gata, mă gîndesc strîngînd telefonul în mînă, mă duc să telefonez.
Mă aşez comod în fotoliu şi… o aud pe Raluca scîncind. „Vicaaa, mă strigă Ion, da ei nu îi este foame cumva?” „Aha, iaka vin.”
O hrănesc pe Raluca şi iau telefonul în mînă, dar tocmai atunci dau cu ochii de nişte hăinuţe pe care le-am călcat şi nu le-am pus la loc. Le pun la loc şi, mergînd cu privirea în pardoseală ca să nu mai văd nimic, am format numărul.
„Oooo, Vica!!! Ţi-ai adus aminte şi de mine? Cu vreo lună în urmă mi-ai spus că mîine ai să mă suni.”, îmi sare cunoscuta cu vorba.
„Cum, a trecut deja o lună? Ei, aşa-i cînd nu laşi lucrul de azi pe mîine…” am replicat eu cunoscutei care desigur că nu m-a înţeles.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

De vă e foame

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: