Antepostscriptum

Waka-Waka

Posted on: 2012/02/03

Toate mamele aşteaptă ca odraslele lor să înceapă, în sfîrşit, să vorbească. Ca să audă cum o fac, cum ies cuvintele din guriţa lor, strîmbe şi amuzante, că să le fie mai uşor, să înţeleagă ce vor, să zîmbească cînd spun ceva trăsnit, să lăcrămeze chiar…

Aştept şi eu, aştept şi nu aştept. Aştept pentru că atunci cînd ceva firesc are numaidecît să se împlinească, n-ai altceva de făcut – aştepţi. Dar nu aştept din motive care pe mine mă uluiesc mai mult: pentru că misterul acesta care e ascuns în gesturile, în privirile, în lacrimile, în ţipetele lor, o să dispară; pentru că misterul acesta de care eşti mîndră că numai tu, ca mamă, pe alocuri, îl înţelegi, o să piară cînd zîmbetul acesta fascinat o să se exprime în cuvinte banale, pe care, bineînţeles, o să le sorbim, filmăm, iubim…, dar… necuvintele copiilor au foarmecul lor, care dispare cu timpul, cînd devin conştienţi de faptele lor şi a celor din jur, cînd încep să înveţe lumea asta şi să se îmbolnăvească de Devenire. Aşa, caşti, neîntinaţi, naivi, alintaţi, ţipători, neştiutori n-o să mai fie, poate doar cînd o să se prefacă, sincer faza asta nu se mai repetă.

Iată că eu nu pot să descriu prin cuvinte ce este în ochii şi toată înfăţişarea copilului meu cînd se uită la Shakira cîntînd Waka-Waka. Să zic fascinaţie, bucurie sau chiar fericire? Fanatism? Poate doar nord coreenii pot imita, pe departe, starea ei, fiindcă de asta depinde viaţa lor, ceea ce înseamnă că e vorba de o sinceritate de necesitate. Dar la Raluca e… e ceva, ce să zic? Necuvintele. Dacă s-ar putea incapsula stările astea a lor pentru mai tîrziu, s-ar construi astfel nişte super-actori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

De vă e foame

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: