Antepostscriptum

de Paști

Posted on: 2014/04/18

… de Paști, pentru că este sărbătoarea care insuflă, atît celor evlavioși, cît și ateilor, dorința sau măcar tentativa de a fi mai buni, Vă doresc să Vă reușească. Adică –  să fiți mai buni.

Să Vă gîndinți măcar un pic la Binele Comun, la Binele Suprem, acel care exclude egoismul, egocentrismul și indiferența.  Adică – să Vă gîndiți un pic la Binele acestui Pămînt secătuit de egoismul, egocentrismul și indiferența fiecăruia dintre noi.

Dacă vrem să fim fericiți, trebuie să înțelegem că ea, Fericirea, e o valoare care poate fi manipulată și se măsoară în țelurile pe care ni le punem sau, mai degrabă, nu ni le punem. Nu ne rămîne decît să mișcăm pragul țelurilor dinspre cele  mercantile spre țelurile morale sau etice, sau spirituale. Iar refacerea Pămîntului pe care l-am distrus a întrecut demult valoarea unor scopuri nobile, este o datorie a fiecăruia dintre noi.

Astfel, de Paști, Vă îndemn și chiar Vă rog, deconectați electricitatea acolo unde nu este nevoie de ea, nu băgați în Voi mîncarea care ar ajunge pentru hrănirea unui întreg orfelinat și nici nu gătiți atîtea bucate (cu excepția că chiar aveți de gînd să hrăniți niște copii flămînzi), nu lăsați apa să curgă fără rost din robinete, nu aruncați gunoiul în stradă, nu-l lăsați prin poieni, după frigărui, făceți denii cu lemne, nu cu anvelope, dacă nu Vă puteți priva de ele și… îndemnații și pe cei de alături să facă la fel.

Paște Fericit!

Paște Ecologic!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

De vă e foame

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: